Op z’n Engels uit te spreken. Betekenis: harken. Toch? Hoewel ik er nog niet achter ben waarom de tv-reeks zo heet. 

Mag ik het de Australische Californication noemen?

Netflix zal ze je niet aanprijzen, tenzij je in de kelder van je tips gaat zoeken. Je vindt ze niet online in lijstjes van series die je moet hebben gezien; nee, deze tv-serie glipt door alle mazen van het like-algoritme.

Maar net daarom: wat een verfrissing. 

Je volgt het niet zo nette doen en laten van een gok- en drugsverslaafde advocaat die tussen zijn geweten en zijn goesting probeert te navigeren, kortom: hij leeft. 

Bepleit hij z'n onmogelijke zaken met hart en ziel? Ja. Gaat hij naar bed met de vrouw van zijn beste vriend? Ja. Is hij integer op zijn manier? Ja. Is zijn leven een puinhoop? Ja.

Als je het keiharde neocon geweld beu bent (The Punisher) dat vandaag voor normaal moet doorgaan, als je het gehad hebt met de ideeën die door data zijn gegenereerd (The defenders), als je voelt dat de settings net te sterk op jouw generatie zijn afgestemd (Stranger Things), dan kleur je met Rake lekker buiten de lijntjes. En kijk je naar het leven zoals het is: allesbehalve keurig, maar eerlijk, écht én tragisch en komisch.

Raak, kortom.